Beste leden,

 

Het is stil op onze banen, alleen de roeken kwetteren er nog op los in het park.

Tegen onze zin hebben we al een paar weken onze rackets aan de wilgen moeten hangen. 

Het ziet ernaar uit dat het nog wel even gaat duren, voordat we elkaar weer op de tennisbaan kunnen treffen. Ik mis ons spelletje en de gezelligheid, en ik denk dat jullie dat ook zo zullen ervaren.

 

De maatregelen van de overheid, RIVM en de richtlijnen van NOC*NSF en de KNLTB zijn er om de piek in het aantal zieke medemensen te kunnen opvangen in de ziekenhuizen. Onze club kent vele medewerkers in de zorg, die op dit moment hard aan het werk zijn om voor de zieken te zorgen. Ik ben hen heel dankbaar voor al het werk dat zij doen. 

 

Het sluiten van onze club is ook zo’n maatregel die hieruit voortvloeit. Er zijn leden die gevraagd hebben of ze vrij mogen spelen. De spelers staan ten slotte aan de andere kant van het net en niet dichtbij elkaar. Wij als bestuur begrijpen die vraag maar al te goed. Het is echter verplicht om alle sportclubs, en dus ook onze tennisclub, te sluiten. We hebben daar geen keuze in. Als dat helpt om de piek in ziekte te beperken, dan hebben we daar alle begrip voor.

 

Ook de training, voorjaarscompetitie en toernooien staan onder druk. Het is nog onzeker wanneer activiteiten zullen doorgaan. De KNLTB heeft al bekend gemaakt dat de voorjaarscompetitie op z’n vroegst start in juni 2020, maar misschien wel komt te vervallen. Wij zullen contact met jullie houden over de status en maatregelen.

 

Ondertussen houden Jos Swinkels en Anny Keunen onze banen en paviljoen op en top in orde. Ook  is een ploeg onder leiding van de Sponsorstichting bezig ons paviljoen te verfraaien met een mooi nieuw interieur. De vloeren in de doucheruimtes worden opgeknapt, zodat deze niet meer zo glad zijn. De resultaten hiervan kunnen we bewonderen als de activiteiten weer mogen starten.

 

Ik wens iedereen een goede gezondheid en hoop jullie allemaal weer te zien in het tennispark, zodra dat is toegestaan. Zorg goed voor elkaar en voor jezelf!

 

Namens het bestuur van TC Deurne

Ielse Lohuis