Laddercompetitie 

Ook in 2021 is er weer ladder competitie!

Wat is een laddercompetitie?

We organiseren ook dit jaar weer de laddercompetitie omdat toernooien en competities helaas niet doorgaan en we iedereen graag zo veel mogelijk op de tennisbaan willen zien én natuurlijk om wedstrijdritme op te bouwen. Zo is iedereen weer op tijd fit  en in topvorm voor als het straks weer mag! 

De laddercompetitie is een interne competitie vorm waarbij spelers tegen andere spelers op de ladder tennissen.  Win je een wedstrijd, dan kun je stijgen op de ladder, verlies je dan kun je mogelijk dalen op de ladder.  Als je dus het meeste gewonnen hebt dan sta je aan het einde van de competitie op de bovenste trede van de ladder en ben je de TC Deurne ladder kampioen!

 

Hoe werkt het?

Je krijgt als je meedoet wedstrijden toegewezen, dit zijn zoveel mogelijk wedstrijden van spelers van gelijk niveau.  Elke wedstrijd wordt in maximaal 3 sets beslist, de spelers spelen als de baanreservering dit toe laat als tijd een derde set, kan dit in verband met de tijd niet  dan wordt er een supertiebreak gespeeld. Spelers die meedoen aan de laddercompetitie kunnen straks een baan voor 2 uur reserveren zodat je een hele wedstrijd kunt spelen. 

De winnaar van de wedstrijd krijgt 20 punten, de verliezer krijgt evenveel punten als behaalde games. Wanneer een 3e set in supertiebreak beslist wordt omdat het echt niet in 3 sets beslist kan worden, dan wordt de stand omgerekend naar een gamestand. Bv. 2-10 wordt 1-6 en 6-10 wordt 3-6. 

Wanneer spelen we de ladder?

De ladder competitie wordt gespeeld vanaf 1 juni tot begin september.  Je kan je tot 25 mei inschrijven, in het weekend van daarop volgt de loting van de westrijden. 

De ladders en de wedstrijden vind je rechtsboven hier op deze site. Je ziet hier eenvoudig tegen wie je een wedstrijd moet spelen.  Via de KNLTB Club App die je nodig hebt om een baan te reserveren,  kun je onder de menu opties "Maatjes" de contactgegevens van iedereen die op de ladder staat vinden. Je zoekt de gegevens op van je tegenstanders. Jullie regelen zelf onderling wanneer je speelt. Je spreekt dus onderling af wanneer je de wedstrijd gaat spelen - dit doet de laddercommissie niet voor je! Je reserveert een baan voor het tijdstip dat jullie de ladderwedstrijd spelen. Na de wedstrijd geef je de uitslag door aan ladder@tcdeurne.nl of via de speciale app groep. Zodra er een wedstrijd gespeeld is wordt de tussenstand op de site aangepast! 

De eerste 3 of 4 wedstrijden speel je voor begin juli.  Dit komt neer op omgerekend ongeveer 1 wedstrijd in 2 weken per ladder. Maar je plant ze zelf in, dus je bent vrij of je er nu 1 per week of 3 per week speelt.  Begin juli krijg je de volgende set wedstrijden toebedeeld. Zo werken we naar een einde van de ladder toe begin september. Ook dit keer willen we weer mooi finaleweekend houden om af te sluiten. 

 

 

Weten wie zich al heeft ingeschreven?  Bekijk de inschrijvingen voor de 2021 ladder hier

 

Voor de actuele stand en geplande wedstrijden klik je op de eerste link. Om lid te worden van de Whatsapp groep van de ladder, klik je op de tweede link. 

Heren Enkel ladder  - Heren Enkel Ladder Whatsapp Groep

Dames Enkel ladder - Dames Enkel Ladder Whatsapp Groep

Heren Dubbel ladder - Heren Dubbel Ladder Whatsapp Groep

Dames Dubbel ladder - Dames Dubbel Ladder Whatsapp Groep

Gemend Dubbel ladder - Gemend Dubbel Ladder Whatsapp Groep
 

Website gerealiseerd door Derks Webdesign